Cool stuff we like 2

4. July 2011Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

ShareThis
Velkommen til anden udgave af Cool stuff we like. Denne gang kigger vi på xxxxsx
Pop Culture
Absolut Vodka teamet up med musikeren Cee Lo Green (ham fra Gnarls Barkley) med henblik på at lave en ny web serie med titlen ”Cee  Lo Distilled” (http://www.youtube.com/watch?v=Pgg5sSHZ9-M&feature=player_embedded#at=44). Serien vil dokumentere Cee Lo’s dagligdag og vil endvidere bliver udbredt med eksklusivt content til Absolut’s Facebook page (https://www.facebook.com/ABSOLUT) hvor Cee Lo vil være gæsteredaktør i 10 dage.
Technology Highlights
Near Field Communication (NFC) (http://en.wikipedia.org/wiki/Near_field_communication) er en teknologi der hastigt er på vej ind i vores liv kan komme til at overflødiggøre mange af de handlinger vi bruger tid på i dag. Det hollandske firma NXP har nu som de første udviklet en bilnøgle med NFC teknologi, som giver brugeren en masse fantastisk værdi (http://www.psfk.com/2011/06/smart-car-key-uses-nfc-technology-to-unlock-new-applications.html). Nøglen kan f.eks. finde ud af hvor bilen er parkeret og kan interagere med din mobiltelefon, så du med et enkelt vink med nøglen kan få diagnosticeret din bil. NFC rules!
Når Apple i sine reklamer siger ”There’s an app for that” så lyver de ikke. Her er en af de mere brugbare. En ny applikation med navnet ”Skin Scan” (http://techcrunch.com/2011/06/27/startup-wins-funding-for-iphone-app-to-scan-skin-for-melanoma/) kan tilsyneladende afsløre om du har hudkræft. Scan den skønhedsplet eller modermærke du er nervøs for og app’en slår op i en stor database om form, farve mv. Hvis app’en virkelig virker ser det ud til at blive en life saver, men hvis den ikke gør, så skal den nok få skabt paranoia i de små hjem.
Marketing Innovation
Diesel Guatamala har adresseret elefanten I hjørnet som ingen taler om…nemlig at der bruges rigtig meget tid på arbejdspladser på Facebook. De har skabt en genial applikation der får Facebook til at ligne et Excel-ark (http://www.youtube.com/watch?v=F4dl4k5Plbk), men med al den funktionalitet du kender fra Facebook. Applikationen er en del af deres ”Be Stupid At Work” kampagne som gør deres målgruppe i stand til at spilde tid på arbejdet uden at blive afsløret. Excel er blevet pænt populært i Guatamala og du kan springe på Excel-hypen her (http://www.bestupidatwork.com/)
Ugens virale
“First World Problems” er et ironisk begreb der er ved at blive stort i især Twittersfæren. Se f.eks. denne stream http://twitter.com/#!/search/%23firstworldproblems. Begrebet tager tykt pis på de ”store” dagligdagsproblemer der fylder hverdagen hos forbrugerne i den udviklede verden. Det er en ironisk distance vi er kendte for i Danmark, men som nu tilsyneladende har grebet om sig i den angelsaksiske del af verden også. Tjek den unge komiker/rapper Zachs rap om hvad der gør hans liv uudholdeligt http://www.youtube.com/watch?v=D2p5svFJ9cQ.
Andet cool stuff
Det skotske band Found udgiver plade lavet af spiselig chokolade! http://www.geekosystem.com/playable-chocolate-record/
Google går head to head med Facebook og lancerer netværket Google+ http://www.youtube.com/watch?v=xwnJ5Bl4kLI
“World of Fourcraft” – mashup af Foursquare og Google Maps der laver New York om til et stort Risk spil http://www.adverblog.com/2011/06/29/world-of-fourcraft/
Hvis du savner dit gamle dial-up modem http://gizmodo.com/5816392/a-modem-dial+up-sound-slowed-down-700-is-pure-creepfest

Found Chocolate record

Af: Christian Strand, Chief Innovation Officer, IUM Marvelous

Velkommen til anden udgave af Cool stuff we like, hvor vi opdaterer dig på alverdens trends, tendenser og innovative tiltag. Denne gang kigger vi på en webserie, en klog bilnøgle, en applikation der opdager kræft, en spiselig musikplade og en masse andet spændende og cool stof.

Pop Culture

Absolut Vodka har teamet up med musikeren Cee Lo Green (ham fra Gnarls Barkley) med henblik på at lave en ny web-serie med titlen ‘Cee Lo Distilled’. Serien vil dokumentere Cee Lo’s dagligdag og vil endvidere bliver udbredt med eksklusivt content til Absolut’s Facebook page, hvor Cee Lo vil være gæsteredaktør i 10 dage.

Cee Lo Absolut

Technology Highlight 1

Denne gang har vi fundet to teknologiske nyheder, som er værd at fremhæve. Den første omhandler Near Field Communication (NFC). NFC er en teknologi, der hastigt er på vej ind i vores liv, og som kan komme til at overflødiggøre mange af de handlinger, vi bruger tid på i dag.

Det hollandske firma NXP har som de første udviklet en bilnøgle med NFC-teknologi, som giver brugeren en fantastisk merværdi. Nøglen kan fx finde ud af, hvor bilen er parkeret og kan interagere med din mobiltelefon, så du med et enkelt vink med nøglen kan få diagnosticeret din bil. NFC rules!

NFC Car key

Technology Highlight 2

Den anden teknologiske nyhed er en kræft-applikation. Når Apple’s reklamer siger ”There’s an app for that”, så er det faktisk ikke løgn. Således kan denne nye og meget brugbare applikation ‘Skin Scan‘ eftersigende afsløre, om du har hudkræft. Scan den skønhedsplet eller det modermærke, du er nervøs for, og app’en slår op i en stor database om form, farve mv.

Hvis app’en virkelig virker, ser det ud til at blive en life saver, men hvis den ikke gør, så skal den nok få skabt paranoia i de små hjem.

Skin Scan (2)

Marketing Innovation

Diesel Guatamala har adresseret elefanten i hjørnet, som ingen taler om; Nemlig, at der bruges rigtig meget tid på Facebook på arbejdspladsen. De har skabt en genial applikation, der får Facebook til at ligne et Excel-ark, men med al den funktionalitet du kender fra Facebook. Applikationen er en del af deres ”Be Stupid At Work”-kampagne, som gør deres målgruppe i stand til at spilde tid på arbejdet uden at blive afsløret.

Excel er blevet pænt populært i Guatamala, og du kan springe med på Excel-hypen her.

Facebook Excel HardlyWorkin

Ugens virale

‘First World Problems’ er et ironisk begreb, der er ved at blive stort i især Twittersfæren. Se fx denne stream. Begrebet tager tykt pis på de ”store” dagligdagsproblemer, der fylder hverdagen hos forbrugerne i den udviklede verden. Det er en ironisk distance, vi er kendte for i Danmark, men som nu tilsyneladende har grebet om sig i den angelsaksiske del af verden også.

Tjek den unge komiker/rapper Zachs rap, om hvad der gør hans liv uudholdeligt her.

First world problems

Andet cool stuff

Musik for slikmunde – Det skotske band Found giver begrebet “en plade chokolade” en helt ny betydning.

New York som slagmark i ‘World of Fourcraft’ – mashup af Foursquare og Google Maps, der laver New York om til et stort Risk-spil.

Lyden af dit værste mareridt? – Dit gamle dial-up modem er det rene gyser-soundtrack.

Spotter du noget stuff, der er så cool, at vi bør tage det op her på Frontbox, så send os en mail på cst@ium.dk eller post det under kommentarer.

ShareThis

Skriv en kommentar